Powered By Blogger

sâmbătă, 25 septembrie 2010

Vremea grevelor

Daca avem drum prin piata Victoriei, sau doar dam drumul la televizor e imposibil sa nu ne lovim de cate o greva. Miercurea trecuta chiar numarul celor din strada a fost impresionant, cel putin pentru 2010. Multi ies, putini spera, insa... Ma indoiesc ca noul-vechiul guvern boc ne va baga in seama.Poate daca se va ajunge la violentele din Grecia de asta primavara...Oare chiar se vrea asta?
Nie se explic: nu sunt bani! Bani se imprumuta totusi, dar pentru ce? Autostrazi slava Domnului nu se fac (s-a demis directoreasa de acolo, si gata s-a rezolvat problema), cine stie ce mari prefaceri in domeniul infrastructurii iar nu... Ne chimuim de ani buni cu Pasajul Basarab si Stadionul National. Sa avem si noi ceva finalizat in astia 20 ani. Ca unele incepute de ceausescu si duse la 90 la suta (Biblioteca Natioanala, Muzeul de Istorie, si altele) oricum nu s-a dorit sa fie finalizate, ramanand santiere "eterne". Deci ce sa speram?Legea salarizarii unice e un fas total neaplicabil. Lumea pleaca din sistem, posturile sunt blocate, degringolada e totala.
Stiu scoli care din 6 femei de serviciu au ramas cu 1-2, restul au plecat dupa "marirea" de 25% iar alte persoane nu se pot angaja, posturile fiind blocate. In concluzie, merge si asa, lasa ca se descurca una singura pe tura, la o scoala cu 3 niveluri, eventual si ceva cladiri anexe. mai face o economie. Ca si la Maternitatea Giulesti, nu? Am economisit ceva bani ca era o singura asistenta pe tura.....Dar cu ce pret?
Sa revenim le greve. Sau nu? Ca oricum nu le baga in seama nimeni din cei care ar trebui....Iar politicienii...hm au alta problema acum sa faca guverne din umbra si sa discute de re-suspendarea presedintelui. Asta sigur ar rezolva problemele tuturor...

2 comentarii:

  1. eu cred ca pana nu se va ajunge la o astfel de miscare,nu se vor face modificari deloc, voi ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Problema e ca poporul roman a obosit sa lupte....nu exista solidaritate, dimpotriva. La alegeri procentul de prezenta e din ce in ce mai mic, suntem manipulati si atunci. pentru un kilogram de zahar si o sticla de ulei sau alte diverse "recompense" multi oameni simpli pun stampila "unde trebuie". Sa dea Domanul sa ma contrazica anul 2012....

    RăspundețiȘtergere