Powered By Blogger

joi, 26 august 2010

Palma si coeficientii...

Saptamana asta a avut, in mare, 2 subiecte discutate si ras-discutate pe televiziunile de stiri si in ziare: PALMA lui Basescu contra unui avocat-turist-client al vilei scriitorilor din Neptun si (re)lansarea proiectului Legii unice a salarizarii bugetarilor.
Prima, evident reala, ca altfel nu reactiona atat de vehement organul de presa al SPP, nu ar trebui sa mire prea tare. Pare-se ca presedintele a mai avut conflice fizice, si cand era primar, si in campania aceea din 2004 cu pustiul din Prahova, deci nimic nou sub soare. Se argumnteaza ca "nerusinatul" avocat ar fi consumat inainte 3 beri sau ar fi tras din narghilea. Ei si? Putea fi mort de beat, cu - scuzati!- pantalonii uzi intre picioare, presedintele NU AVEA VOIE sa se comporte violent.Ori il lasa sa zica in legea lui ce vroia, si demara in tromba, ori incerca sa discute civilizat, chiar daca in contradictoriu...Atat. A treia varianta nu exista...intr-o tara democratica, evident.
A doua stire. Dupa senzationala economie facuta cu taierea de 25% "dintr-un condei", se umbla iata si la coeficienti. Unde era in vechea varianta 2.10, acu e 1.90, plus ca salariul de referinta nu va mai fi nici pe departe 705 lei ci, se aude 640.In plus, daca nu sunt bani sa luam ca referinta actualele lefuri, "altoite" pe ici pe colo cu procente intre 1 si 20 la suta.Nu vreau sa intreb ce se intampla la limita, cetateanul cu 14 milioane 999 mii ar primi un procent de 12 la suta, si cel cu 15 milioane 1 leu parca 12 la suta. Si primul i-ar lua-o inainte celui de-al doilea, in pofida sa zicem a unei vechimi mai mari sau chiar grad didactic. Oricum nimic nu e clar si , la pariu, pana in decembrie se mai plimba cifrele astea, evident in jos.

Bun, ce legatura am vazut eu de am facutt melanj din cele 2 stiri? Una singura: bataia de joc fata de "restul lumii" a guvernantilor. Modul lor de a ne arata ca e alb ceea ce e evident negru. La care se adauga si celebrele cozi de pe 24-25 august a celor cu PFA-uri, a sculptorilor, scriitorilor, etc, care la 35 grade sprijineau zidurile administratiilor financiare ca sa dea niste declaratii pe care sigur nu le va citi nimeni.
Q.e.d.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu